Fabel, de hoeder van de Leeffabriek

2 oktober 2023

In de stille hoeken van de Leeffabriek, tussen de oude stenen en de vergeten spanten, bevond zich een wezen dat het hart van deze historische plek veroverde. Fabel, de wijze kerkuil, werd ontdekt tijdens de vroege dagen van de verbouwing. Een ontmoeting die ons herinnerde aan de subtiliteiten van het leven en de betekenis van coëxistentie.

Het was duidelijk dat Fabel hier niet zomaar te gast was. Zijn verblijf, een nest van rust en contemplatie, was van onschatbare waarde geworden voor zowel hem als de Leeffabriek. In onze harten wisten we dat we deze vredige huurder niet zomaar konden verjagen, zelfs niet om ruimte te maken voor de broodnodige renovaties.

En dus, geïnspireerd door de spirit van samenwerking en respect voor het leven in al zijn vormen, besloten we tot een ongewoon pad. We creëerden een nieuw huis, een beschermde enclave waar Fabel kon blijven en zijn vleugels kon uitslaan zonder zijn unieke aanwezigheid te verstoren. Dit bleek de verkeerde keuze te zijn, want Fabel was niet van plan om te verhuizen. Het leven stroomde zoals het moest zijn, en we omarmden het onverwachte als een waardevolle les.

Maar de wonderen hielden niet op bij Fabel alleen. Als een geschenk van de natuur verscheen er plotseling een andere kerkuil in de Leeffabriek, en we vermoeden dat het een metgezel is voor Fabel. Samen vormen ze een symbool van harmonie en evenwicht, en hun aanwezigheid herinnert ons aan de kostbaarheid van coëxistentie en de magie van de natuur.

In de Leeffabriek is er ruimte voor alle levensvormen, groot en klein, om te floreren en te gedijen. Met Fabel en zijn nieuwe metgezel als onze stille getuigen, blijven we ons verwonderen over de schoonheid van het leven en het onverwachte dat zich ontvouwt in de stenen muren van de Leeffabriek.

Meer berichten:

De Leeffabriek & Ons Manifest

5 februari 2024
Stel je voor dat jouw leven een betekenisvolle reis is, een pad naar [...]
Verder lezen →

Van Fragiel naar Oersterk

8 november 2023
Vanuit de hectiek en de aantrekkingskracht van het leven ontstond de behoefte om te verstillen. Stil te staan, echt de tijd […]
Verder lezen →

De Steenfabriek

16 oktober 2023
Het is oorverdovend stil…
Diep verlangen om de plek te voelen
Zet mij op een steen […]
Verder lezen →
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief


cross